– Det var under ett powerplay för Björklöven i andra perioden som Daniel (Spence) vred till foten på något sätt vid en sidledsförflyttning och tvingades kliva av. Jag tror inte det ska vara någon fara för framtida problem, säger Kenttä.

Tvingades han uppsöka sjukhus?

– Nä han fick hjälp av läkare på plats och det blev lite is och tejpning.

För andra gången på några dagar möttes Norrbottens bidrag i hockeyallsvenskan och Västerbottens dito. I fredags vann Asplöven hemma i Haparanda med 3–1 och i tisdagens möte var det Björklövens tur att fira en seger efter 3–2-segern.

– Det var en riktigt blek match från vår sida. Vi spelade svårt och gjorde inte klart situationerna och då blev vi ett lätt byte, summerar Per Kenttä tränare i Asplöven.

Matchen startade annars bra för Asplöven då Johan Porsberger kunde ge Asplöven ledningen efter fint förarbete av Gabe Guentzel. I andra perioden rivstartade lagen och på mindre än två minuter gjorde lagen varsitt mål. Björklöven kvitterade via ett mål av Erik Lindahl och Sebastian Dyk återgav Asplöven ledningen 26 sekunder efter kvitteringen. Hemmakvitteringen kom via Luleåbekantingen Kim Karlssons klubba och efter dryga tio minuter av andra så bytte Asplöven målvakt.

Samuel Ward som ersatte Daniel Spence i Asplöven-kassen tvingades att redan efter dryga minuten släppa in 3–2 vilket skulle visa sig bli helt matchavgörande. Andra perioden avslutades med att det blev lite irriterat på isen och Asplöven fick inleda med en man mindre i tredje perioden. Asplöven kämpade frenetiskt, men lyckades aldrig överlista Johan Mattsson i hemmamålet.

– Vi snackade inför tredje perioden att vi inte skulle bjuda dem på så mycket, men jag vet inte. Vi kom aldrig upp i någon speciellt bra nivå och även om vi hade lite chanser i sista och kunde ha stulit en poäng så var vi inte bra. Vi hade lite intentioner i tredje där vi fick något stolpskott och friläge, men vi gör en skitmatch helt enkelt, säger Kenttä.

Bäst i Asplöven var Luleålånet Emil Sylvegård.