Inför matchen så skiljde endast två poäng mellan lagen som krigar om en plats ovanför kvalstrecket – men att det skulle vara så jämnt syntes inte i matchen.

– Det var inte så ojämnt som resultatet visar, men vi blir hårt straffade av dem, säger IBK Luleås tränare Jonas Johansson.

Redan under den första perioden så trillade målen in i en ganska så strid ström och när perioden var över så hade hemmalaget gått i från till en 4–1-ledning.

– Gimonäs är vassa och det visade de redan i den första perioden.

I andra perioden fortsatte Gimonäs att utöka sin redan ganska stora ledning och under de första åtta minuterna av perioden så gick Gimonäs till 7–1. IBK Luleå gjorde precis som i första perioden och reducerade sent då Anton Ahlbäck satte 2–7-målet.

– Jag kände trots att de ledde med 7–2 att vi skulle kunna vända matchen om vi gjorde på ett annats sätt. Vi gjorde en förändring, men fick inte utdelning, säger Johansson.

Tredje perioden fortsatte precis som de två föregående att Gimonäs stod för målgörande. IBK Luleå fick in ett tröstmål i sista perioden och det kom vid underläge 2–14.

– Vi bestämde oss inför sista att spela med helplanspress, men vi kan väl slå fast att vi inte lyckades med taktiken. Jag antar att det finns ett par spelare som inte är helt nöjd med coachen då jag tyckte att vi skulle fortsätta med helplanspressen trots att Gimonäs straffade oss hela tiden, säger Johansson.

Varför ville du fortsätta trots utdelningen?

– Vi måste försöka hitta sätt att bryta såna här lägen. Om vi i ett kval ska kunna förändra matchbilder så kan vi inte fortsätta på samma sätt som fört oss till ett underläge.

Hur går ni vidare nu?

– Nu kommer vi snacka igenom matchen på nästa träning. Visst vi hade ett snack efter matchen nu, men det kommer att krävas ett snack till där vi bestämmer oss för på vad vi siktar i serien, förklarar Johansson.

Nästa helg väntar Skellefteå på hemmaplan i Luleå och det är en match som direktsänds på såväl nsd.se som på kuriren.nu.