Mardrömsminuter när Boden föll i bottenmötet

Bodens BK föll tungt i bottenmötet på Boden Arena. Under två dramatiska minuter i andra halvlek grusades BBK:s segerhopp.

Willie Clemons, Bodens BK, fick rött kort innan matchens slutskede.

Fotboll2019-09-29 04:50

När det återstod drygt 20 minuter av bottenmötet på Boden Arena var ställningen 1–0 till gästerna Gefle IF.

Då fick Boden en jättechans att kvittera från straffpunkten.

Fjolårets målspruta i division 2, Jack Green, stegade fram till straffpunkten och brände.

Eller rättare sagt. Geflemålvakten Jake Mcguire kunde enkelt rädda Greens svaga straff.

Sedan kom nästa smäll. I anfallet därpå satte Bapianga Deogracias Tanda det blytunga 2–0-målet som bärgade Gefle tre poäng.

Med tio minuter kvar, strax efter att BBK:s nyckelspelare Willie Clemons lämnat planet efter sitt andra kort, tändes lite hopp när Sylvester Simba reducerade till 1–2.

Men närmare än så kom inte Boden en seger.

Innan matchen var slut hade även mittbacken Felix Gustavsson fått rött kort och lämnat planen.

Därmed är norrbottningen fortsatt hopplöst förankrat i botten av division 1-tabellen. Och mycket talar för att Bodens BK får börja om i division 2 nästa år.

Längre matchreferat och kommentarer kommer på hemsidan under kvällen!