BC Luleås tre bästa spelare i toppmötet mot Norrköping var...

1. Brittiska importen Robert Gilchrist var den spelare som fick mest ytor med tanke på alla saknade stjärnor i Norrköping men som han tog chansen. Forwarden började inledningen av matchen med att göra en av sina patenterade blockeringar och sedan började även poängen trilla in, ordentligt. Till sist stannade Gilchrist på 23 poäng med det hade kunnat bli ännu mer om han inte slarvat två, tre gånger framme vid korgen.

2. Denzel Andersson var bra varje minut som han var inne. Forwarden arbetade lika hårt som vanligt och gör alltid mycket skitgöra som inte syns. Av det som syntes i statistiken blev det hela 10 returer, en statistikrad där han endast blev slagen av forna Luleåspelaren Anton Saks som tog 14.

3. Thomas Massamba såg ut att vara på spelhumör. Levererade några riktigt fina lay-ups när han bröt igenom och när han inte gjorde det förde han ständigt hemmalaget till fina offensiva spel.

Tre saker vi lärde oss från BC Luleås seger mot Norrköping...

1. Att ett Norrköping utan Kjellbom är definitivt inte samma Norrköping. Den stora centern brukar vanligtvis vara den som stänger ner antingen Robert Gilchrist eller Denzel Andersson men när han nu saknades så fanns det ytor likt Atlanten för dem båda hemmaforwardsen.

2. Att nyförvärvet Earvin Morris gillar att ta snacka med motståndarna. Importen såg ut att ha en rad ordväxlingar med Norrköpingsspelare under matchens gång. Redan från första perioden började meningsutbytena mellan honom och en orangeklädd vilket senare byttes ut mot minst två nya

3. Corban Collins kan göra 15 poäng på "en dålig dag". Amerikanen var helt poänglös efter halva matchen men kom sedan igång i andra och satte några av sina fina signaturtreor och fem assist.