Frågan har diskuterats runt om i basketsverige sedan övergångarna blev klara. Vem kommer ha mest betydelse av landslagsspelarna? Första svaret kan komma redan på torsdag då Massambas BC Luleå, möter Adam Rönnqvists Jämtland Basket i en försäsongscup nere i Östersund.

– För mig är det ingen match. Jag är 33 år så jag går inte och har en kamp mot någon eller får för mig en sådan grej, säger Thomas Massamba.

Så att ni är två tunga nyförvärv i ligan och ses som ett möte mellan er känns märkligt?

– Först och främst spelar inte jag och Adam på samma position så... Klart det är kul med kamp men jag har andra tankar i mitt huvud. Jag ska bära det här laget på ett professionellt sätt och kan inte lägga något fokus på honom. Jag kommer vara lika aggressiv mot honom som alla andra.

Oavsett hur spelet på planen kommer att se ut mellan de båda nyförvärven så kommer de vara tvungna att göra upp om en sak, om än utanför banan.

– Ja alltså, jag måste ju prata med Adam hur som helst. För just nu så bor jag i hans lägenhet och jag har hans röstkort. Så vi får se hur matchen går om jag lämnar det till honom eller inte, säger Massamba och skrattar innan han fortsätter.

– Han vet inte om att jag har det så det får bli min överraskning till honom på torsdag.

Matchen mellan norrbottenslaget och jämtarna kommer att bli den första för Luleålaget mot sin gamla guard. Något som Massamba tror kommer att påverka Adam Rönnqvist mer än Luleå.

– Ja, det tror jag. Om det var min förra klubb hade jag påverkats. Ingen press på honom så men jag vet ju att det alltid är roligt att slå sin före detta klubb. Jag vet att Adam är tävlingsinriktad person så jag vet att han vill göra sin bästa match varje gång han möter oss i år. När jag spelade för Solna och mötte Södertälje så var det så för mig själv. Jag tror jag hade mina bästa matcher då. Det är lätt att komma igång i sådana matcher och få motivation. Varför signade jag här och inte där? Man börjar tänka. Samtidigt var det viktigt för Adam att lämna Luleå och växa som person för att sedan kanske komma tillbaka, vi får se.

Matchen mellan Jämtland Basket och BC Luleå spelas på torsdag klockan 19.00.

BC Luleå möter under fredagen även det finska laget Kauhajoki, även den klockan 19.00.