Efter fem finalmatcher mellan BC Luleå och Norrköping har regerande mästarna Luleå skaffat sig läge för att försvara sitt SM-guld. Första chansen till att säkra guldet kommer redan i kväll.

– Vi måste vara fokuserade på vår uppgift annars går det inte, förklarar Brice Massamba.

Massamba gjorde i den femte finalen en av sina absolut bästa matcher denna säsong och utsågs till matchens lirare. Han förklarar också att det inte gör honom något att det blir lite tuffare på plan.

– Det har varit ganska fysiskt och ganska mycket skitsnack på plan, men så är det alltid under slutspel. Givetvis passar det mig ganska bra då jag gillar att vara mitt i allt under korgen, säger Massamba och ler nöjt.

En av Massambas huvuduppgifter är att göra livet surt för Norrköpings stjärna Joakim Kjellbom.

– Det handlar om att stoppa honom från enkla poäng för får han göra sådana så är han jobbig att spela mot. Vi måste ligga nära och störa honom på alla sätt.

Hur påverkas han av erat spel på honom?

– Han blir definitivt snabbare trött om vi ligger nära honom och spelar fysiskt, säger Massamba och fortsätter.

– Det verkar ju som om att de trodde att vi var trötta, men det visade sig vara precis tvärtom.

Har ni någon taktik för att få Norrköpings stjärnor ur balans?

– Det handlar om att vi måste få dem att göra saker som de inte är så bra på – och inte låta dem göra det som de är bra på.

Hur ska sjätte finalen se ut för att det är på bästa sätt för BC Luleå?

– Att vi har fler poäng än dem när den fjärde perioden är spelad. Hur det ser ut under matchen spelar ingen som helst roll.

– Jag vill också se att det blir riktigt mycket folk som vi får tysta ner.