Den långe centern – bara Färjestads Johan Ryno klår honom, med en centimeter – hade en makalös fjolårssäsong i Bik Karlskoga.

Han öste in 57 poäng (25 mål och 32 assist), vann den allsvenska poängligan, debuterade i Tre Kronor och skrev treårskontrakt med förra säsongens finallag i NHL, Nashville.

Det första kontraktsåret lånas han ut till HV71.

En utmaning

Efter ett helt hockeyliv i Värmland, bortsett från en utlåning till Timrå för två år sedan, har han valt att lämna sina hemtrakter.

Jag har ju bott själv i många år, men det är ändå lite annorlunda att inte ha en timme hem. Så det är en jätteutmaning och pirr i magen över allt nytt, berättar Ejdsell från Hagfors.

Men sig på Smålandsäventyret har han sambon Alva.

TT: Vad lockade med HV71?

De har ett spel här som jag tror kommer att utvecklas väldigt bra. Samtidigt har jag haft en dialog med Johan Hult och Johan Davidsson (sportcheferna) om hur jag ska kunna utvecklas och det har känts bra hela vägen. Eftersom jag har skrivit på ett NHL-kontrakt har jag ju som mål att en dag få chansen där borta. Jag vill bli en mogen center med ett bra tvåvägsspel. Det är mitt stora mål.

Andra försöket

Ejdsell är en av de mest spännande nya spelarna i SHL den här säsongen. Men faktum är att han provat på SHL tidigare, utan att lyckas. Han gjorde 21 matcher med Färjestad 2014–16.

Alla spelare är bättre på allt här och du har mycket mindre tid än i allsvenskan. Så det gäller att utveckla snabbheten både i ben och huvud, säger han.

I fjol hade han satt upp som mål att göra 25 poäng i Bik Karlskoga. Det blev 25...mål. Poängmässigt mer än dubblerade han sin målsättning.

Jag har inte satt upp något mål med poäng, utan det är att utvecklas hela tiden. Det är något som jag jobbar på varje dag.

TT: Landslaget?

Det är klart att det alltid är något man drömmer om, men det är tufft och många bra spelare i Sverige och utomlands. Men med hårt jobb så kanske...

Ejdsell kommer till en åderlåten mästarklubb. HV71 har tappat tolv spelare efter SM-guldet och försäsongen har varit motig resultatmässig med många förluster.

Det gäller att ha tålamod. Vi har en rejäl utmaning framför oss, det är extra gott för de andra lagen att knäppa dit oss. Det gäller att lägga allt från fjolåret bakom oss och se möjligheterna. Vi har som mål att komma topp fyra och det är en bra start. Man vinner inte guld bara för att man vill, utan det är hårt jobb.