På fredagskvällen skrev PT att fotbollshallen i Ljusdal hade rasat in för tredje gången på kort tid.

Tanken var att elitettanlaget Ljusdal skulle spela mot Hammarby i Svenska cupen i fotbollshallen på lördag.

Men efter raset tvingade den flyttas till Gävle.

I Ljusdals grupp ingår även AIK och Piteå IF och nästa helg skulle mästarna egentligen möta laget i Ljusdals fotbollshall.

Men så blir det inte.

Skadorna på duken är pass omfattande så matchen kan inte spelas i tältet.

– Vi har inte hunnit hur och var vi kommer kunna spela den matchen. Vi har ju en match i dag i Svenska cupen mot Hammarby och vi har först och fått styra om den matchen. Men helt klart är att matchen mellan Ljusdal och Piteå inte kommer kunna spela i Ljusdal, så långt vet vi, säger Per Löfgren, ordförande för fotbollshallen i Ljusdal och fortsätter:

– Men alternativet är väl att spela i Gävle eller Sundsvall.

Vad är det som har hänt med duken?

– Vi hade relativt mycket snö på hallen och i ett försök att få ned snön beslutade vi att skottade den med att ha en uppe på taket. I samband med det åkte snömassorna av och när snön åkte ned i ett samlat sjok blev tyngden för mycket för att hallen skulle kunna hållas uppe. Den klarade inte det helt enkelt.

Hur omfattande är skadorna?

– Det är relativt mycket skador på duken och det har rivits upp på ganska många ställen. Det är väl därför vi direkt nu kan säga att det inte blir någon match. Bedömningen som vi gjort att det inte kommer vara någon verksamhet i hallen under hela våren utan vi kommer ta bort varje nät och duk då våren är här.

I Piteå finns en liknande fotbollshall där Piteå IF möter AIK på söndagen.

– Det som skiljer är att vi har vajrar åt båda håll och det betyder att snön binder snarare upp än att åka ned.