Sofia Mattsson, 55 kg, hade bara en tanke när 8–10-förlusten i semifinalen mot Olga Chorovsjavtseva, Ryssland, var över.

Kan vi göra det här igen?

När signalen gick vill man bara göra om matchen... Men det får man ju inte, säger hon.

Efter en stark start hamnade Mattsson i en rejäl uppförsbacke med 2–8 i paus.

Orsaken: Hennes ben fastnade i Chorovsjavtsevas grepp.

"Snyggt dyk"

Jag visste att det skulle bli en jämn match och det är alltid skönt att plocka första tvåan och känna att det finns lägen, säger hon.
Sedan gjorde hon ett snyggt dyk och jag fastnade med benen, jag kom inte loss och hon kunde rulla på och ta sina poäng därifrån.

Efter att ha vunnit sina två första matcher på fall – mot bulgariskan Evelina Nikolova och rumänskan Andreea Beatrice Ana – hamnade hon för första gången i en tuff och krävande situation under brottnings-EM i Italien.

Men jag kände att det kunde gå. Det sista man ska göra i brottning är att ge upp. Och jag kom upp till 8–8, säger hon.

Då kom nästa sväng i matchen.

Mattsson tappade sista tvåan – och förlorade.

Det är surt, det var så nära.

"Ladda om"

I stället för en match om guldet ska hon på torsdagen försöka säkra ett EM-brons – i så fall Sveriges tredje efter Alex Kessidis i 77 kg, och Bogdan Kourinnoi i 82 – i mötet med Ellen Riesterer från Tyskland.

Åker man på mästerskap är det klart det känns skönt att man får med sig en medalj hem, det är på något sätt ett kvitto, säger hon.
Det var självklart att jag ville ha guldet. Men det kommer att kännas bra om jag får en medalj. Nu ska jag ladda om och få med mig bronset hem.

Sofia Mattsson har Tokyo-OS som årets stora mål och om en månad väntar kval i Ungern. Där gäller det att gå hela vägen till final i OS-vikten 53 kg för få vara en del av Sveriges trupp som reser till Japan.