Den svenska OS-bronsmedaljören Sofia Mattsson, som tävlar i 53-kilosklassen, fick en tuff lottning och ställdes mot Vinesh Phogat. Mattsson förlorade mot indiskan i en tävling i Polen så sent som förra månaden.

Själva matchen blev tuff för Mattsson och hon hamnade i underläge bara några sekunder in i första ronden. Efter det försökte 29-åringen desperat att komma tillbaka in i matchen – utan nytta. Vinesh Phogat vann till slut med hela 13–0.

Eftersom Vinesh Phogat åkte ut mot japanskan Mayu Mukaida, regerande världsmästare i 55-kilosklassen, i andra rundan finns det ingen chans till återkval och Sofia Mattsson är definitivt utslagen.

Sofia Mattsson var inför mästerskapet tydlig med sitt mål: en medaljmatch, som hade säkrat en OS-biljett till Tokyo 2020. Nu får hon i stället sikta på att ta sig igenom det europeiska kvalet.

I 50-kilosklassen gick Fredrika Petersson vidare från första rundan då hon vände ett 0–9-underläge mot bulgariskan Miglena Selisjka till vinst på fall. Men i andra rundan tvingades hon bryta matchen mot Jekaterina Polesjtjuk, efter att ha skadat foten. Petersson fördes till sjukhus och även hennes VM är över. (TT)