Den centrale mittfältaren kommer ursprungligen från Gambia och är född 1996. Han kommer senast från spel i division 1 med Skellefteå FF där han gjorde fem mål på 17 matcher. Han har även meriter från spel i den Tunisiska högstaligan efter att ha spelat fyra och en halv säsong med Sfaxen.

Enligt BBK hade Raymond Mendy flera klubbar att välja mellan men valde alltså att skriva på för Boden.

– Jag är nöjd över att få skriva kontrakt med Bodens BK FF och jag är så glad att få tillhöra laget. Nu ser jag fram emot att säsongen ska börja och jag är här för att ge allt både på- och utanför planen. Mitt hjärta är här för att spela för klubben Bodens BK FF, och jag är även här för att göra mål, säger Raymond Mendy till BBK:s webbsajt.

Christian Samuelsson, sportchef i Bodens BK:

– Vi har sökt en central mittfältare och med Raymond Mendy är vi klara och mycket nöjda med truppen. Mendy är en spelartyp vi behöver och han kan spela på alla platser på mittfältet. Han har rutin från spel i högre serier vilket är viktigt för oss, säger Samuelsson.

Han fortsätter:

– Nu känns det som vi är kompletta och vi har förstärkt ett redan bra lag till ett ännu bättre lag. Vi har förstärkt på samtliga lagdelar och vi har även breddat truppen, samtidigt som vi har fått in rutin och spets. Dessutom vill jag poängtera att vi har fortsatt med vår norrbottniska prägel med totalt 16 stycken spelare från Norrbotten varav 10 stycken är från Boden. Det är riktigt bra.