Under söndagen var Phil Mickelson i ledning efter att ha satt sex birdies på sina första 16 hål på slutrundan. Men med bara två återstående hål så föll mörkret över Pebble Beach, där dåligt väder skjutit upp tävlingen flera gånger.

Paul Casey, som gick ledarbollen tillsammans med 48-åringen, kunde inte se klart.

Och därmed flyttades avgörandet till måndagsmorgonen amerikansk tid.

En extra natts sömn var dock inget som ställde till det för Mickelson, som med par på hål 17 och en avslutande birdie på 18:e säkrade segern på totalt 19 under par, tre slag före tvåan Casey.

Det har varit en speciell vecka för mig. Det här är en speciell plats för mig. Varje gång jag kommer hit får jag en speciell känsla, säger Mickelson efter segern.

Segern, hans 44:e i karriären, var amerikanens första på PGA-touren sedan mars 2018 när han vann i Mexiko. En 43:e seger som då bröt en närmare fem år lång svit utan segrar på touren.

I just Pebble Beach var det femte gången Mickelson tog hem titeln. Och det var inte heller första gången han behövde vänta lite extra för att få säkra den.

När han vann tävlingen första gången 1998 så var vädret ännu sämre, och enbart 36 hål av de 54 som behövde spelas för att få ett officiellt resultat kunde spelas under tävlingshelgen. Slutrundan flyttades fram till ett datum när spelarna kunde åka tillbaka till Pebble Beach, vilket innebar att tävlingen avslutades sex och en halv månad senare.