Jag är visserligen dåligt insatt i frågan, men tror man på någonting och har man en känsla för det, ska man alltid följa det till hundra procent. Därför har de mitt stöd för att de gör detta, säger Nashvilleproffset Mattias Ekholm till TT.

Det var tidigare i veckan som spelarna i Damkronorna valde att bojkotta landslagets förberedelseläger på Bosön och femnationsturneringen i Finland 20–25 augusti.

Anledningarna är flera och handlar dels om bristande ekonomiska förutsättningar där spelarna går minus för att spela med landslaget. Men det handlar också om reseförutsättningar som inte är optimala och en känsla av att ishockeyförbundet inte tar landslaget på allvar.

Artikelbild

| Nashvilleproffset Filip Forsberg står bakom Damkronornas landslagsbojkott.

En aktion som har skapat uppmärksamhet inom svensk ishockey där flera profiler, som före detta landslagsspelaren Maria Rooth, har uttalat sitt stöd.

Det gör även Mattias Ekholms lagkamrat i Nashville, Filip Forsberg. 25-åringen menar att han är dåligt insatt i detaljerna kring bojkotten ställer sig ändå bakom spelarna i Damkronorna.

Självklart ska de stå upp för vad de tycker. Om de känner att de inte blir rättvist behandlade så gör de rätt i detta, säger han.