Under lördagen fortsatte Påskrallyt, men även om gårdagens blåsiga väder bjöd på svårare förhållanden så gjorde snön att avståndsbedömningen var ganska svår, även för de mest erfarna. Två tävlingar skulle avklaras, först fem stationer i Övertorneå och sedan fem i Juoksengi.

– Det är klart, nog var det svårare igår med vinden, men snön idag gör ju att det blir svårt att ens se målet, säger gårdagens segrare i elitklassen Sven Edlund, som slutade på en tolfte plats i Juoksengi med två bom.

Han var inte den ende norrbottning som inte riktigt nådde upp till vanlig klass under lördagen. Leif Sandberg, Kalix, en av favoriterna från länet bommade både i Övertorneå och i Juoksengi men var ändå nöjd med resultatet.

Artikelbild

| Svår sikt. Roger Bergren, Rundvik, Nils Ström, stationschef och Henry Häggström, Rundvik, kontrollerar markeringen vid första stationen i Övertorneå. Blötsnön gjorde att tävlingen fick flyttas fram en timme.

– Jag har dragits med feber nu före tävlingen och idag så fungerade inte öga-finger, så jag är ändå nöjd med 29 träff i Övertorneå och 28 i Juoksengi.

Även Gustaf Lövgren från Niemisel missade segern i Övertorneå, den togs hem av Christer Berntsson från Varberg.

– I Övertorneå handlade det om en innerringsträff mindre, det är små marginaler här, men nog är det lite surt, säger Gustaf Lövgren

Segrare i elitklassen i Juoksengi blev tillreste norrmannen Kurt Eirik Bekkevold som jublade efter sitt sista skytte, en perfekt serie. Fredrik Kaarle, tävlandes för Niemis blev bäste norrbottning med sin fjärdeplats.

Artikelbild

| Länets bäste. Fredrik Kaarle blev den som tog hem förbundsmästartiteln när han sköt bäst av alla norrbottningar i Juoksengi. Totalt slutade han på en andraplats i elitklassen.

– I dag var det svårt att se, man ser någon där framme men det är knappt att man kan urskilja konturerna, men på något konstigt sätt så får man träff ändå, säger Fredrik Kaarle.

Han bommade två gånger totalt, en i varje utav lördagens bägge tävlingar.

Artikelbild

| Svårbedömt. Gustaf Lövgren från Niemisel blev näst bäst i Övertorneå, men lyckades inte lika bra i Juoksengi.

– Det är de där sista-sekunden ändringarna som ställer till det, första gången träffade jag för lågt och andra gången för högt. Varje gång tänker man ”Varför gick jag och pillade?”, säger Fredrik Kaarle.

Trots att det inte blev någon seger för honom så hade han all anledning att vara glad, eftersom han vann matchen i matchen – Förbundskampen.

– Det känns lite oväntat faktiskt, det är så många duktiga skyttar här så det är alltid svårt att hävda sig.

Han har vunnit en gång tidigare för fem år sedan, och den här säsongen har krönts med seger i lag-SM i höstas, men han kan nog tycka att förbundsmästartiteln smäller aningen högre.

– Ja, det kanske är det största jag vunnit, i alla fall individuellt, säger han och skrattar en aning.