Många fina tider presterades och det blev en lyckad löpardag i Nilivaara med 149 löpare från hela landet och ända från Tyskland som deltog. Nytt banrekord blev det på 30 kilometer där Johanna Nilsson, Morjärvs SK, vann damklassen på tiden 2.10.02. En kapning med nästan tre minuter av hennes egen rekordtid från förra året.

– Det gick jättebra och det var ett fantastiskt roligt lopp. Det blev en rejäl förbättring så det det var jättekul.

Hur kommer det sig att det gick bättre nu?

Artikelbild

| Johanna Nilsson jublar efter att ha gått i mål på en rekordtid i Niliterrängen.

– Jag tror att jag är i bättre form nu än vad jag var i fjol. Jag plockade placeringar och sprang bland annat förbi två andra manliga löpare som också är duktiga.

– Det är ett lite annorlunda lopp om man jämför med ett maraton då du springer i skogen så det är lite myrar och stockar men då kom man ut på grusvägar och mer raka partier där man kunde springa på lite mer så jag kände mig egentligen ganska stark hela loppet så det är nog det berodde på.

Kanontiden gav ett viktigt formbesked för Nilsson som nu laddar inför Lidingöloppet.

– Jag brukar se det som ett slags besked om hur man fungerar i terrängen och sen kan man jämföra med Lidingöloppet som går på hösten. Om man jämför Lidingöloppets 30 kilometer med den här så är den jättemycket mer teknisk. Man kan säga att det är som en förberedelse inför kommand terrängutmaning som jag ska ta mig an.

Herrarnas 30 kilometer vanns av Jens Nilsson, Riviera FI, på 2.02.43. Även på damernas 10 kilometer var segertiden ny rekordtid. Maja-Lina Sande, OK Sarven, sprang de två tuffa varven på 41.52.