Thomas Nilsson, Luleå MS, sitter hemma på gården i Vittjärv och arbetar för fullt med förberedelserna inför sitt sjunde besök på Rally Sweden, sponsorer ska bjudas in, event ska organiseras, men han blir distraherad av tankar på körningen.

– Man brukar prata om en rallybubbla och att man går in i den strax innan start, men jag är redan inne. Mitt medan jag håller på med annat, så ser jag vägen framför mig och jag simulerar olika sätt det kan se ut på. Det är lite som att dagdrömma, säger Thomas Nilsson.

Det som komma skall, är slutet på en resa som egentligen började den här tiden i fjol. Med en och en halv månad att förbereda sig, deltog då kartläsaren Thomas Nilsson och föraren Arne Rådström i klassen som kallas Historic.

Artikelbild

| Bra formkurva. Förra tävlingen var 242:an snppet snabbare än ärkerivalen i klassen, Petter Solberg, och känslan är på topp inför Rally Sweden.

– Då deltog två världsmästare, bland annat nuvarande mästaren Petter Solberg. Han vann och vi blev tvåa.

Att säga att teamet, som är baserat i Torsby där Rally Sweden går och Arne Rådström bor, fick blodad tand är en underdrift.

– Jag kan säga att vi är betydligt bättre förberedda i år, om jag ska sätta en siffra på det är vi 30 procent snabbare i år. En stor del av det har att göra med att bilen är bättre. Nu senast när vi körde mot Petter i Finnskogsvalsen så var vi faktiskt snabbare än honom. Visserligen körde han med sin son som kartläsare för första gången på riktigt, så vi är klart medvetna om att det kommer att gå fortare nästa helg. Men att säga något annat än att vi har siktet inställt på toppen av pallen vore lögn, säger Thomas Nilsson.

Förberedelserna började egentligen redan när Arne Rådström införskaffat Volvo 242:an, då man skickade motorn till en mekaniker i Umeå som plockade isär hela rasket.

Artikelbild

| Åren går. För 21 år sedan stod Thomas Nilsson och Arne Rådström framför gården i Vittjärv, året innan de skulle ge sig ut på en resa som teamförare för Toyota. "Idag håller vi oss på en annan nivå, delvis tack vare familjen, man kanske kan tycka att det är en hög nivå, men vi är kanske på högsta amatörnivå.", säger Thomas Nilsson.

– Han hittade flera ställen där det var rent trasigt. Motorn dog när den nådde 6 500 varv, men nu går den till 7 500 varv. Vi har helt enkelt bättre toppeffekt, men också en högre lägstanivå.

Sedan dess har teamet jobbat med att förbättra bilen under ett års tid, men de är begränsade av reglerna kring klassen man kör. Bilarna ska vara från årsmodell 1971 till 1981, och de får bara vara utrustade på ett sådant sätt som var möjligt under den tidsperioden.

Artikelbild

Framtiden. "Vi har märkt en stor tillströmning i fans via sociala medier. Men det är helt slumpmässigt vad folk gillar. En selfie innne i bilen får flera hundra likes, medan något vi tycker är viktigt får knappt hundra", säger Thomas Nilsson.

– Så vi får inte sätta till exempel moderna framvagnsupphängningar. Men man kunde göra oerhört mycket redan på den tiden, så det går alltid att göra förbättringar.

Men hemligheten till topplaceringar ligger inte bara i bilen, i förarens och kartläsarens relation, eller ens relationen till bilen. Nej, Thomas Nilsson berättar att det handlar om något mycket bredare än så.

– Allt handlar om lagarbete, rally är en lagsport precis lika mycket som fotboll eller hockey. Det spelar ingen roll hur bra vi kör, har vi inte en fungerande bil som grabbarna i verkstan sköter om, har vi inte markservice, fungerar inte min notläsning så blir det inga resultat. Vi är ett team på över 20 personer som åker ner till Svenska Rallyt och vårt motto är att ”tillsammans är vi vinnare”.

Han berättar att just den familjära känslan, där alla känner sig delaktiga och viktiga är avgörande för att lyckas i rally.

– Vi arbetar intensivt med moral, etik och miljö. Vi har ett dokument som alla får skriva på, som egentligen handlar om sunt förnuft, vi har det för att just kunna skapa den rätta känslan i laget. Och det handlar verkligen om ett jättelagarbete. Utan det kommer vi ingenstans.

En vecka återstår, men Thomas Nilsson är redan i rallybubblan och han kommer inte ut förrän mållinjen är passerad.