Vänsterbacken Johanna Andersson summerade det hela rätt väl direkt efter domaren hade blåst för fullt tid.

– Vi hade säkert 90–95 procent av bollinnehavet. Vi gör det lite för svårt på sista tredjedelen och kladdade lite för mycket med bollen, säger hon.

Målramen träffades flera gånger, chanser radades upp på löpande band och gästande Böljan hade inte mycket att säga till om under hela matchen.

Ändå tvingades Andersson leta det negativa från matchen. Som var perfekt utförd fram till gästernas mållinje.

– Det vi får ta med och utveckla från den här matchen är lite mer varianter på hörnor och mer bestämdhet i avsluten, säger hon.

Laget hade 8–1 i avslut och 13–0 i hörnor. Men Jasmine Strandberg i Böljans var rena väggen. Och när hon inte hade full koll satt hemmaspelarnas avslut inte innanför ramen. Det fanns många målsumpare i Assi denna söndag – exempelvis Indira Ilic som hade ett kalasläge i fritt läge med bara minuter kvar av matchen. Men hennes avslut satt precis utanför stolpen.

– Visst har vi en del oflyt. Men samtidigt behöver vi vara mer beslutsamma under 90 minuter, säger Johanna Andersson.

– Jag tänker: "Hade vi bara satt en boll så hade det nog bara rullat på."

I och med krysset har Kalixlaget numera tio poäng upp till Örebro som är tabelltvåa och kvalplatsinnehavare. Till ettan Kungsbacka skiljer det elva poäng med sju omgångar kvar.

Ett ganska stort avstånd som Assispelarna inte menar är för stort. Nästa helg går laget för tre poäng borta mot Umeå IK.

– Vi ger aldrig upp. Vad som helst kan hända.