Alex Norén spelar semifinal i den prestigefyllda världstourtävlingen i matchspel i Austin, Texas. Svensken spelade stor golf när han enkelt avfärdade den amerikanske matchspelsspecialisten Patrick Reed med 5/3 i åttondelsfinalen och följde upp insatsen med en säker 4/2-seger mot australiern Cameron Smith i kvarten.

Resten av tävlingen blir Norén mot USA. Han möter den 32:e-seedade amerikanen Kevin Kisner i sin semifinal. I den andra gör Kisners landsmän Justin Thomas, seedad tvåa, och Bubba Watson, 35:a, upp om finalplatsen.

Norén jagar sin första seger på PGA-touren och menar att det kan vara enklare att nå ända fram i matchspel än i slagspel.

Man kan vara lite lugnare när man är så här långt fram i matchspel. I slagspel kan man tappa till 20:e plats om man gör en dålig sista runda. Nu har man inget att försvara. Spelmässigt är det lika svårt men det kan nog vara lite enklare mentalt, säger han i Viasats sändning.

Norén förlorade första hålet mot Reed men kvitterade på det fjärde och tog ledningen på det femte. Därefter var det inget snack om saken. Norén utökade ledningen på åttonde, nionde och elfte greenerna innan han avgjorde matchen på det 15:e hålet.

Mot Smith gick den 35-årige svensken tidigt upp i en trehålsledning. Han tappade två hål i mitten av rundan men kom tillbaka.

Det kändes som om det hade kunnat sluta hur som helst. Jag spelade bra i början men sedan började det hacka. Jag hade tur som kunde behålla ledningen. I slutet höjde jag mig igen, spelade mig fram till fler birdiechanser och kunde sätta press på honom. Det är det man måste göra i matchspel, säger Norén.