Norrbottningar tilldelas ärofyllt stipendium

Sara Grahn, Johan Häggström och Henna Johansson är tre av idrottarna som får motta ett stipendium från RF och Svenska Spel.

Ishockey2019-09-24 10:50

Totalt har 75 av 391 sökanden tilldelats stipendiet som är på 50 000 kronor. Det syftar till att elitidrottare ska kunna kombinera studier efter gymnasiet med idrott på elitnivå.

Luleå Hockey/MSSK:s målvakt Sara Grahn, Piteå Elit-åkarna Johan Häggström, Martin Bergström och Lisa Vinsa samt nyblivne VM-bronsmedaljören i brottning Henna Johansson från Gällivare är fem av de som tilldelas Riksidrottsförbundets och Svenska Spels elitidrottsstipendium 2019–2020.

– Det känns superkul och jättehedrande att få stipendiet. Det betyder jättemycket för mig, säger Luleåmålvakten Sara Grahn.

Vad betyder det här för dig rent konkret?

– Det gör ju att jag slipper ta studielån och gör det lättare ekonomiskt. Då behöver ju jag inte ha lån från studietiden som ligger och gnager mig i hälarna.

Förutom resursstöd från RF på fyra områden ingår också ett tredagarsläger på Bosön.

Officiellt delas stipendiet ut vid Idrottsgalan den 27 januari nästa år. Men om Grahn deltar vid den stjärnspäckade galan i slutet av januari är ännu osäkert. Helgen innan galan äger rum spelar nämligen Luleå Hockey dubbla hemmamatcher mot Göteborg.

– Jag har aldrig varit på den tidigare. Men vi får se om jag kan åka dit eller inte. Jag är ganska säker på att vi har någon match precis när den skulle vara, avslutar hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!