Efter kvalmissen i sprint och elfteplatsen på lördagens millopp ville Frida Karlsson ta revansch och startade i sedvanligt högt tempo i jaktstarten över 10 kilometer, fristil.

Svenskan höll ett tag jämna steg med Therese Johaug och klättrade genom fältet. Från 15:e plats vid starten till att ett tag nosa på de fem främsta, bara några sekunder från pallen.

På en jaktstart måste man öppna hårt för att känna att man är med i loppet. Jag tyckte jag kunde åka avslappnat och harmoniskt i början av loppet, säger Frida Karlsson till SVT.

"Förlorar aldrig"

Nu höll inte Frida Karlsson hela vägen utan föll några placeringar genom fältet mot slutet, men slutade ändå på en åttonde plats.

Det är klart att jag blev trött mot slutet, men jag kände att jag var där i dag, säger Karlsson som konstaterar att hon ser positivt på erfarenheten från premiärhelgen i Ruka.
Jag förlorar aldrig. Antingen vinner jag eller så lär jag mig något och den här helgen har jag lärt mig otroligt mycket.

Bakom Karlsson gjorde Stina Nilsson en stark insats och blev elva efter att ha startat som nummer 19. Även Charlotte Kalla klättrade i resultatlistan och slutade 14:e efter att ha gått ut som 21:a.

"Mer att ge"

Kalla säger till SVT att hon inte känner att hon fick ut allt hon hade att ge under helgen i Ruka.

Det finns mer att ge och säsongen är lång.

Nu blickar hon framåt mot nästa veckas världscuptävlingar i Norge.

Jag är inspirerad att tävla vidare så det blir skoj att dra mot Lillehammer redan nästa helg.

Mot suveräna Therese Johaug fanns dock inget att göra. Norskan var överlägsen i mål med över en minuts marginal och bakom henne kom två norskor; Heidi Weng och Astrid Jacobsen.

Jag kände att jag var väldigt stark i dag, säger Johaug i Internationella skidförbundets segerintervju. Jag hörde att Heidi gick snabbt bakom mig, men jag kände att jag hade mer att ge.

Johaug tog två världscupsegrar i ett lopp. Hon vann jaktstarten, men hade också bästa tiden på dagens distans. Därmed har hon tagit tre segrar under helgen.