Notvikens två första nyförvärv

Notvikens IK har börjat rusta för nästa säsong. Nu har man hämtat två nyförvärv – en från IFK Luleå och en från Ohtana/Aapua.

John Kalla och Carl Pettersson ansluter till Notvikens IK.

John Kalla och Carl Pettersson ansluter till Notvikens IK.

Foto: Petra Älvstrand / Victor Tjärnberg

Fotboll2019-11-19 09:10

Tidigare i höst blev Notviken klar för spel i division 2. Nu har klubben börjat se över spelartruppen för nästa säsong och man har även landat de två första nyförvärven.

Det handlar Karl Pettersson från IFK Luleå och John Kalla från Ohtana/Aapua FF. Bägge två är födda 1998.

Karl Pettersson har alltså tillhört IFK Luleå trupp men har haft svårt att slå sig in i laget. Det ar endast blivit två inhopp i division 2 för talangen som nu väljer att gå till nyuppflyttade Notviken.

– Det är en spelare vi försökte värva redan inför förra säsongen men då valde han att vara kvar i IFK Luleå vilket man kan förstå, säger Daniel engberg, tränare i Notviken.

Vad kommer han bidra med i Notviken?

– Det är en ruggigt skicklig passningsspelare med ett bra rörelsemönster och han passar in väldigt bra i det sätt vi spelar.

I vilken position kommer du använda Pettersson?

– Främst centralt på mittfältet, det är där jag tycker han är bäst. Han är väldigt bolltrygg, säger Engberg.

John Kalla spelade 15 matcher för Ohtana/Aapua i division 3. Mittfältaren gjorde totalt två mål, bägge från straffpunkten.

– En energispelare. Det blir kul att vi får in den mentaliteten, han ger alltid hundra procent. Jag såg direkt när han var och provtränade att det var en riktigt bra kille för vår trupp, säger Engberg.

Hur kommer ni använda Kalla?

– Han har spets i och med att han är snabb och avig. Han är främst en ytter men kan spela på flera positioner, säger Notvikens tränare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!