Redan efter 17 minuters spel kom Piteås första mål. Mittfältaren ArishNouri fick bollen mellan mittcirkeln och motståndarnas straffområde och placerade in bollen i målvaktens högra hörn.

– Vi har tränat mycket på avslut den här veckan så jag drog till och ibland sitter den. Vi har ett fungerande anfallsspel så det känns jävligt skönt. Varje gång vi kommer till anfall känns det farligt, säger ArishNouri.

Kort därefter gjorde norrbottningarna ytterligare ett mål och tidigt i andra halvlek punkterade Anders Lundgren när han gjorde 3–0 på hörna. I slutminuterna fastställde inhopparen Hampus Hedquist slutresultatet till 4–0.

– Vi har full kontroll på hela matchen från början till slut. Vi sa att vi skulle gå ut och sätta hög press från början och det gör vi. Vi vinner mycket bollar och har nära till mål när vi vinner dem.

Nouri som värvades till PIF från IFK Luleå inför förra säsongen och i fjol gjorde mittfältaren fyra mål och tre assist på 22 omgångar. I år är poängspelaren redan uppe i lika många mål och framspelningar efter tio matcher.

– Det har fungerat i år så det är bara att hålla i. Jag har hittat rätt in i positionerna och man får förtroende och det är jätteviktigt att ha det från både tränare och spelare.

Den nya rollen som mittfältaren fått i Piteå är en av anledningarna till målsuccén.

– Nu är jag högre upp i banan. Nu spelar jag precis bakom forwards så då måste man leverera. Speciellt när vi varit så bra i defensiven de senaste matcherna.

Segern mot Selånger gör att Piteå hakar på i toppstriden och nästa lördag spelar norrbottningarna en tidig seriefinal mot serieledande Ånge.

– Det lär bli tufft. Alla kan slå alla men jag tror att vi har seriens bästa trupp. Vi åker till Ånge för att hämta hem tre poäng.