– Sex raka vinster krävs det nog om vi skall greja det här, säger tränaren Erhan Karabeg efter 2–3 (1–2) hemma mot Täfteå IK.

GMFF har haft en tung säsong. Två vinster har det "bara" blivit så här långt. Men det borde ha blivit en tredje. Åtminstone om man ser till chanserna hemma mot Umeå laget.

– Vi var klart värd att vinna, till och med deras tränare sa att vi borde ha vunnit, berättar Karabeg.

Men hemmalaget var som så många gånger förr alldeles för ineffektiva. Det var inte gästerna, som tog vara på sina chanser. Som hemmalaget dessutom bjöd på enligt Karabeg.

– I mina ögon gjorde vi alla fem målen.

Fast det var hemmalaget som inledde målskyttet. Målskytt för andra matchen i rad Clauton Maik Kum.

Men glädjen varade inte länge. Täfteå vänder på steken inom loppet av fyra minuter. 1–0 blev hastigt och lustigt 1–2, då stod matchklockan på 22 minuter.

– Så har det sett ut i många matcher den här säsongen. Vi har haft en tendens att släppa in baklängesmål tämligen omgående när vi tagit ledningen.

Fast det hade kunnat sett annorlunda ut efter en dryg kvarts spel.

– Vi blir blåsta på en solklar straff vid 1–0, förstår inte att domaren kunde missa den.

Ingen dömd straff alltså och 1–2 blev halvtidsresultatet. I den andra halvleken kom GMFF ut som ett nytt lag. Täfteå backade hem en aning men hemmalaget skapade ändå massvis med chanser. Till slut kom också utdelningen. Philip Solomon Doubra kvitterar till 2–2 efter en timmes spel.

– Då kändes det som att matchen vara våran. men vi behöver ju hundra chanser för att göra ett mål.

Då hände det som inte fick hända för Karabegs gäng. En misslyckad rensning i den 86:e minuten gör att gästerna gör 3–2 och punkterar i praktiken matchen och kanske skickar GMFF ner till trean.

– Visst ser det mörkt ut, en tabell ljuger ju aldrig. Men vi skall göra allt vi kan i de sex återstående matcherna, avslutar Erhan Karabeg.