Nu öppnar Kåbdalis och landslagen köar

På lördag startar liftarna i Kåbdalis. Redan under nästa vecka finns det första landslagen på plats. "Det är stort intresse", säger Johan Gunnarstedt.

Johan Gunnarstedt driver skidanläggningen i Kåbdalis. På lördag drar säsongen igång på allvar då anläggningen öppnar den första nedfarten.

Johan Gunnarstedt driver skidanläggningen i Kåbdalis. På lördag drar säsongen igång på allvar då anläggningen öppnar den första nedfarten.

Foto: Per Lundström/frilans

Alpint2019-10-23 13:45

Kommande helg öppnar Kåbdalis skidanläggning helt enligt planen.

– Det är alltid målet att öppna till höstlovsveckan och sedan öppnar vi ytterligare en i slutet av oktober, säger Johan Gunnarstedt.

Hur ser det ut med bokningar för premiärhelgen?

– Nästan av hundra procent av bokningarna för nästa vecka är slalomklubbar och det är runt 150 personer som har bokat helpension under höstlovsveckan för att ligga här och träna.

När börjar landslagen komma till Kåbdalis?

– Sveriges Europacuplag och Norges världscuplag i slalom är de som kommer först och de kommer redan på fredag, säger Gunnarstedt.

När kommer de andra landslagen?

– Det är stort intresse, men det är ännu inte helt klart vilka som kommer. Den stora massan av världscuplag börjar komma en vecka in i november.

Kåbdalis Skidanläggningar öppnar i slutet av oktober ytterligare en nedfart.

– Vi har i stort sett ingen natursnö så det är konstsnö i backen. Vi hade också lite sparad snö från förra säsongen, säger Gunnarstedt.

Ok, har det fungerat bra?

– Nja det var väl kantat av problem, men snön blev kvar i alla fall.

– Vi har lagt ned mycket pengar och jobb på snölagringen. Sedan så har vi satsat på att röja i skogarna för att få en fin offpist-åkning.

– De stora investeringarna handlar bland annat om en nya pistmaskiner innebar ganska mycket pengar, säger Johan Gunnarstedt avslutningsvis.

Världscupsäsongen inleds kommande helg med storslalom i Sölden. Sedan kommer även många av de åkarna ansluta till Kåbdalis. 

Snart öppnar en av nedfarterna i Kåbdalis.
Snart öppnar en av nedfarterna i Kåbdalis.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!