Sverige en viktig seger mot Slovakien under natten mot onsdagen. Juniorkronorna vann med 3–2 – och Luleå Hockeys centertalang Isac Lundeström blev en av Sveriges hjältar.

Nio sekunder in på den andra perioden fick Lundeström pucken i mittzon, avancerade in i anfallszon och sköt in 1–0 mellan slovakiska backar.

– Jag brukar inte skjuta så ofta, jag borde skjuta mer, men det var skönt att se den gå in, säger Lundeström i SVT.

I den tredje perioden satte Lundeström Sveriges 3–1-mål. Tim Söderlund tittade upp från sin position långt ute vid sargen och såg en helt friställd Lundeström vid bortre stolpen. Passningen satt på bladet och Lundeström gjorde inget misstag.

– Perfekt passning av Tim, alla har ögonen på honom och så ger han mig öppet mål, säger Lundeström.

Lundeström, som länge har tippats gå tidigt i den kommande NHL-draften, gjorde de två mål kom inför ögonen på en mängd NHL-klubbar.

Klubbarna låter talangen vara under mästerskapet, enligt agenten Martin Nilsson. Men han säger att intresset fortfarande är stort från de nordamerikanska klubbarna.

– Det är en del klubbar som vill ha möten och prata och göra upp planer på när de kan komma över till Sverige och kolla på honom. Men det är inget konstigt, snarare bara rimligt. I och med att han är cementerad i Luleås A-lag så är det lätt att boka en resa och kolla upp när man kan träffas och sådär, säger Martin Nilsson.