Det är inte mycket OS-känsla i Sheonhak Ice Rink i Incheon.

Att det är världsmästarna som slipar OS-formen går nog de flesta av söndagens besökare förbi. När TT träffar Omark efter Tre Kronors träning är ljudvolymen hög alldeles vid entrén till hallen. Massor av barn är här tillsammans med sina föräldrar för att ha roligt i någon timme. De får sina skridskor och hjälmar – som är misstänkt lika de som används i shorttrack, vilket ju är något av nationalsporten i Sydkorea – från uthyrningsdisken, och tar sikte mot en av rinkarna.

Efter måndagens OS-genrep mot Kanada åker Tre Kronor direkt till OS-byn i Gangneung – knappt 20 mil från Incheon, strax utanför Seoul - och anländer sent på kvällen, lokal tid.

Linus Omark är, precis som 24 av 25 lagkamrater (målvakten Jhonas Enroth undantagen), OS-debutant och längtar dit.

– Nu vill man till OS-byn, de andra lagen är ju redan där. Det är ju bara vi här, någon konståkare också, så den riktiga OS-känslan har man inte fått, säger pucktrollaren och poängsprutan, 51 poäng på 53 matcher, i KHL-laget Salavat Julajev.

Han följde andra halvan av Charlotte Kallas succélopp i skiathlon.

– Ja, vi var inne i Seoul och hamnade på ett fik där vi satt och kollade på mobilen. Det var kul att se. Man blir ju glad, man håller på alla svenska idrottare, säger han.

Omark och Kalla är jämngamla och kommer båda från Tornedalens svenska del i Norrbotten. Det är tio mil mellan Omarks födelseort Övertorneå och Kallas Tärendö.

– Jag har aldrig träffat henne, men kanske att det blir nu. Hon är ju också från Tornedalen så det är kul att det går bra för henne. Jag har varit i Tärendö någon gång och spelat fotboll och så, men det är väl det.

Omark och de andra i Tre Kronor har varit i Sydkorea sedan i torsdags och sliter med dygnsomställningen.

– Det går väl åt rätt håll, men jag vaknade klockan ett i natt och när klockan var två var jag tvungen att ta en sömntablett.

Guldfavoriten OAR (olympiska aktiva från Ryssand) har spelat tre träningsmatcher inför OS, Sverige bara en – men Omark är nöjd med det svenska upplägget.

– Det har varit bra. Vi har fått träna hårt och jobba med att sätta vårt spel. Det ser bra ut. Matcher hinner vi spela, säger Omark, vars lag möter Norge i premiären på torsdag.

Då ska Omark & Co följa i Charlotte Kallas spår och gå på guldjakt.