För tredje matchen i rad släppte Ryssland in tre mål när Frankrike kom på besök till den nya arenan i S:t Petersburg på tisdagskvällen.

Den franska 3–1-segern var helt rättvis efter två mål av 19-årige Kylian Mbappé och en läcker frispark av Paul Pogba. Mbappés andra var också vackert – prickskjutet mellan benen på ryske hemmamålvakten Andrej Lunjov.

Förbundskapten Stanislav Tjertjesov har matchat mot tuffast möjliga motstånd. De senaste fyra matcherna har gett en oavgjord och tre förluster mot Argentina (0–1), Spanien (3–3), Brasilien (0–3) och Frankrike (1–3).

Matcherna mot sådana lag visar att när vi försöker spela öppen fotboll så får vi problem direkt. Som tur är har vi varken Brasilien eller Frankrike i vår VM-grupp, sade Tjertjesov efteråt, enligt nyhetsbyrån AFP.

I VM väntar Saudiarabien i öppningsmatchen i Moskva den 14 juni. Och lite hopp får möjligen ryssarna av att motståndarna också verkar ha en hel del kvar att träna på.

På tisdagen bjöd Saudiarabien mest på en imponerande mängd felpass när man föll med klara 0–4 mot Belgien i Bryssel, efter två mål och ett målpass från Romelu Lukaku. "De röda djävlarna" har elva segrar och fyra oavgjorda på sina 15 senaste landskamper. Och 55 gjorda mål.