Nyckelspelaren förlänger med IFK Luleå

IFK Luleås nyckelspelare Fredrik Lundgren har skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben. "Det var en självklarhet för mig att skriva nytt kontrakt", säger han.

Fredrik Lundgren har förlängt med IFK Luleå.

Fredrik Lundgren har förlängt med IFK Luleå.

Foto: IFK Luleå

Fotboll2019-12-04 12:02

I och med förlängningen gör Fredrik Lundgren sin tredje säsong i IFK Luleå. Vilket innebar at klubbens mittbackspar med Lundgren och lagkaptenen William Olausson förblir intakt även i division 1. 

Avtalet är skrivet på två år och sträcker sig över säsongen 2021.

– Det känns riktigt bra. Allteftersom vi tillsammans utvecklades under säsongen 2019 kände vi alla i laget att det fanns ännu mer att ge, och det är jag också övertygad om att vi kommer bevisa kommande säsong. Jag ser fram mot spel i Ettan igen och det var en självklarhet för mig att skriva nytt kontrakt med IFK. Känslan jag har kring klubben just nu är också en bidragande orsak till att det inte var något snack om saken, säger Fredrik Lundgren i ett pressmeddelande. 

27-årige Lundgren har tidigare erfarenhet av spel i division 1 med Piteå och kommer bli en viktig del i IFK Luleås lagbygge inför kommande säsong.

– Att vi får jobba vidare med vår centrallinje och den stomme som så framgångsrikt ordnade serieseger 2019 är viktigt inför kommande utmaningar. Fredrik kommer med sin erfarenhet och inställning bli en viktig kugge i vår utveckling och vi är nöjda med att vi får ha honom med oss minst två år till, säger sportchefen Daniel Kalén.

Sedan tidigare har spelare som Axel Olsson, Viktor Nilsson och nämnda WIlliam Olausson förlängt sina kontrakt med division 1-nykomlingen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!