Det var NSD:s basketblogg som kunde avslöja att Luleå Basket, efter förlusten mot Norrköping, har börjat leta nyförvärv.

– Med tanke på att vi inte vet Michaelas status vore det tjänstefel att inte börja titta över olika alternativ. Sedan får vi se var det leder till. Ska vi ta in en ny amerikan eller en EU-spelare? Handlar det om en korttidslösning eller resten av säsongen?. Vi har inte bestämt något och till sist handlar det också om ekonomi, sade klubbdirektören Christer Sehlin till bloggen under tisdagen.

Guarden Michaela KK Houser är fotskadad och det är fortfarande oklart när hon kommer tillbaka. Matchen mot A3 Umeå är högst tveksam för hennes del.

– Förmodligen spelar hon inte och det är ett tungt avbräck. Vi behöver se om det finns spelare ifall hon blir borta en längre tid. Men det är ingenting konkret beslut taget och vi måste hitta rätt, men vi tittar definitivt, säger coachen David Visscher.

Mot serieledaren kan han dessutom tvingas klara sig utan lagkaptenen Anna Barthold som också har problem med en fot.

– Det blir beslut i morgon på skotträningen om hon kan köra, säger Visscher.

Hur har ni hanterat förlusten mot Norrköping i veckan?

– Vi fokuserade på oss själva. Vi var inte nöjda med vår insats, visst Norrköping spelar bra nu, men vi kände att vi hade kunnat spela betydligt bättre. Sista två dagarna har vi fokuserat mer på A3. De är ganska lika oss, ett brett lag som är bra inside och har bra guarder. Inte lika stora som tidigare år, men det ska inte spela så stor roll.

Var du förvånad över hur det såg ut mot Norrköping?

– Jo, det var jag. Det måste jag säga. Vi har vunnit matcher relativt lätt och jag försökte predika att Norrköping har slagit Alvik med mycket poäng, men jag tror inte riktigt det hade sjunkit in för tjejerna. På det sättet var det en bra väckarklocka. Vi måste ha intensitet i försvar och när det inte är tillräckligt bra brukar det vara de mentala förberedelserna som gör att man inte riktigt är redo. Det var vi inte.

Inför A3-matchen satsar Luleå på att åka redan dagen innan till Umeå för att ladda upp på bästa sätt.

– Det blir en lite lång sträcka annars att avverka på matchdagen. Eftersom det är en viktig match vill vi ge tjejerna bästa förutsättningar. Nu kanske Norrköpingmatchen hjälper oss eftersom vi har revansch att utkräva, säger Visscher.