Att komma som nyförvärv till Luleå Basket är för många en dröm. Men med fem raka SM-guld så är kravbilden och pressen på att prestera hög i Norrbotten.

– Det är klart jag känner en press på mig. Har man vunnit mästerskap så vill man vinna igen. Så självklart känner jag press, men jag gillar det, säger Felixova.

Den 27-åriga centern har landslagsmeriter från Slovakien.

– Jag spelade runt tio landskamper i EM-kvalet men var tyvärr skadad när det var slutspel. Men jag hoppas på att ta en plats igen, säger hon.

Att Luleå är en stad med stort basketintresse har Felixova förstått. Dels har Luleå Baskets coach, David Visscher, informerat om intresset men det var något annat som gjorde slovakiskan på det klara med vad som gäller i Luleå.

– Jag har sett en matchvideo där Luleå Basket spelar. Jag trodde det var från en final men det var tydligen från en vanlig seriematch, och publiken verkar vara fantastisk, säger Felixova.

Men också den förre Luleå Basket-stjärnan Jelena Antic har varit en bidragande orsak till att just Felixova valde Luleå och Norrbotten.

– Jag känner henne och hörde mig för. Antic hade bara bra saker att säga om Luleå. Om människorna där, om laget, om publiken. Hon sa också att det är ganska mörkt på vintern, men det kommer jag inte ha några problem med, säger Felixova.

Vad kommer du bidra med på planen i Luleå?

– Jag hoppas kunna tillföra positiv energi. Jag kan skjuta från de mesta lägena, även trepoängslinjen. Men jag kan också ställa upp under korgen och göra poäng, sen hoppas jag kunna göra fina assister också.

Känslan av komma till Luleå?

– Jag mår bra, det kommer bli spännande att spela med mästarna. Jag ser verkligen fram emot det, säger Maria Felixova.

Det är i dagsläget oklart när slovakiskan landar i Luleå men hennes nypåskrivna kontrakt med Luleå Basket börjar gälla 1 september.