Den 23-årige amerikanen valde till slut att skriva på för BC Luleå. Men det hade kunnat bli något helt annat eftersom det var flera lag som ville ha talangens underskrift.

– Det fanns några andra klubbar bland annat från Italien, Belgien och Australien. Men det var inte svårt alls att ta beslutet att spela för Luleå, säger Upshur till Kuriren.

De länder som Upshur nämner har alla ligor som är bättre och högre rankade än den svenska basketligan.

Artikelbild

Varför blev det Luleå och Sverige?

– Jag har fått berättat för mig, och även sett bilder från Luleå. Det är en vacker stad och det ska bli spännande att komma till Sverige för första gången, jag ser fram emot det väldigt mycket, säger han.

Basketmässigt då?

– Jag har pratat mycket med coach Peter (Öqvist) om hur laget kommer att spela och vilken roll han vill se mig i. Jag är övertygad om att jag kan ta ytterligare steg i min utveckling i den svenska ligan, berättar Upshur, som är tänkt att bli BC Luleås ersättare till Alex Wesby.

Upshur, som kan spela både som guard och forward, på positionerna 2 och 3, har ett brett register. Han menar att han kommer att få en roll som han kommer trivas i.

– Jag kan göra poäng utifrån men också från inside. Jag är en ganska fysisk och atletisk spelare. Men samtidigt som jag kommer göra en del poäng så kommer jag också spela ett hårt försvarsspel, säger han.

Under sommaren har Upshur representerat Toronto Raptors i NBA Summerleague. Det blev kanske så mycket speltid som amerikanen hade hoppats på men något som han ändå har goda minnen ifrån.

– Det var en riktigt häftig upplevelse att vara en del av det. Att få spela och träna med så bra spelare har gett mig mycket erfarenhet, så det var verkligen bra, säger Quinton Upshur.

Vad tror du om kommande säsong för BC Luleå?

– Vi har ett bra lag och vi kommer att vinna många basketmatcher. Förhoppningsvis kan det bära långt, vi vill vinna mästerskapet, säger Upshur, som mäter 196 centimeter och väger 94 kilo.

Vad tycker du om din blivande coach?

– Han (Peter Öqvist) är en riktigt bra coach, han är noggrann med allt. Det ska bli kul att spela för honom.

Föregående säsongen spelade 23-åringen i den portugisiska ligan. Där snittade han 16 poäng och fyra returer på 35 minuter i laget S.C. Lusitania.

Enligt planen ska nyförvärvet landa i Luleå i mitten av augusti.