Nytt finalspel för Bodensaren: "Fullt kaos"

Efter ett resekaos utan dess like tog sig Adam Andersson till final när Europatouren gästade Oslo. Han blev 23 i tävlingen.

Adam Andersson fortsätter att rada upp fina insatser på bowlingens Europatour.

Adam Andersson fortsätter att rada upp fina insatser på bowlingens Europatour.

Foto: Håkan Stridblom

Bowling2019-10-14 18:40

Under helgen spelades Europatourens näst sista deltävling i Oslo. För Adam Andersson, före detta Bodens BS, så blev det precis som alla andra deltävlingar han har spelat en ny finalplats.

 – Det är klart att jag är nöjd med just det, men i övrigt så kom jag aldrig upp till det jag hade förväntat mig i finalen, säger Andersson.

I finalsteg tre tog det stopp för Andersson efter 624 poäng på de tre serierna.

– Jag fick inte alls till det i finalen. Det kanske var en reaktion på allt som hände innan finalen.

Resultatet innebär dock att Andersson, 2:a totalt, nu är kvalificerad för Mastersfinalen där de åtta bästa på touren får göra upp om mästartiteln i San Marino.

Han inledde annars riktigt bra i kvalet med 1 402 poäng vilket gav ett snitt på drygt 233 poäng per serie.

– Det var efter massor av strul på vägen som jag blev klar för final. Jag gjorde 1264 i första starten vilket inte räckte, men sedan blev det 1 428 poäng.

– Den starten godkändes dock inte och jag fick ta nattbussen från Göteborg för att spela klockan 09:00 på lördag. Det var som ett skämt.

Varför godkändes inte starten?

– Jag fick av tävlingsledningen veta att det var för få startande. Trots att de hade sagt att det var ok. Jag sa åt dem "Ni måste skoja med mig" det hjälpte inte. Det sista jag fick veta att jag var välkommen att komma tillbaka och göra ett nytt försök.

– Det var ju skönt att det gick vägen, men jag var riktigt förbannad över hur allt hanterades. Jag fick beskedet 23:00 på fredag att jag fick en plats klockan 09:00 dagen efter.

Nu återstår endast en deltävling av EBT (European Bowling Tour) och det är Kegel Aalborg International 2019 i Danmark.

– Jag kommer att försöka vinna totalen då, men det kommer att krävas en topptävling av mig, säger Andersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!