Olsson Jiglund: "Har varit fenomenal"

Luleå Hockey vann enkelt hemma mot Bern och är vidare i CHL. Här är David Olsson Jiglunds tankar efter matchen.

Arttu Ilomäki var bäst på isen i tisdagens match mot Bern.

Arttu Ilomäki var bäst på isen i tisdagens match mot Bern.

Foto: Petra Älvstrand / Frilans

Ishockey2019-11-19 20:13

Tre tankar:

1. Dålig stämning

Champions Hockey League verkar inte vara något de annars så passionerade Luleå-supportrar går igång på. Det var inte bara publiksiffran som var dålig mot Bern. Utan även stämningen. Och hockey utan känslor är ju ärligt talat sådär.

2. Oväntade draget

Niklas Olausson fick chansen i en för honom ovan roll till vänster om Jack Connolly. Jag var tveksam innan. Men han gjorde en helt okej match och skapade några fina chanser.

3. Vad hände?

Det är sällan man ser Thomas Berglunds spelare agera så slarvigt som man gjorde i den första perioden. Man tog sig dock samman och efter Arttu Ilomäkis 3–2-mål i mitten på den andra perioden kändes det avgjort.

Topp tre:

1. Arttu Ilomäki

Kommentar: Har varit fenomenal sedan Thomas Berglund insåg sitt misstag och gav honom chansen på sin vanliga position. Det jag framför allt gillar med Arttu Ilomäki är hans förmåga att diktera speltempot och hitta de där passningsalternativen som andra inte ser. Men han har något många spelfördelare saknas. Förmågan att göra mål.

2. Robin Kovacs

Kommentar: Det har varit mycket skriverier om Robin Kovacs som påstås ha skrivit på för Örebro. Men det är inget som verkar bekomma honom. I tisdagens match blev det ett mål och två assist för den formstarke forwarden.

3. Jesper Sellgren

Kommentar: Har knappt gjort ett dåligt byte sedan han kom hem från USA. Spelar med en härlig pondus och det skulle förvåna mig om han inte spelar i NHL nästa säsong.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!