Som 16-åring flyttade Philip Olofsson från Boden till allsvenska Elfsborgs juniorlag. Numera tillhör han GIF Sundsvall och är för tillfället är utlånad till BBK. Återkomsten till sin gamla klubb har blivit en succé med fyra mål på lika många matcher.

Men mot Hudiksvall blev det inga nya mål för 19-åringen. Olofsson var en av få spelare i BBK som skapade något framåt i en match där hemmalaget släppte in fyra mål efter att ha förlorat lika många luftdueller i eget straffområde.

– Det känns som att vi var uddlösa framåt, de backade hem ganska hårt och vi hade svårt att komma runt ordentligt. Men det är bara att bryta i hop och komma igen. Det var en viktig match så det var tråkigt att det blev som det blev, säger Olofsson.

Artikelbild

| Öppen. Bodens inlånade jättetalang Philip Olofsson kan tänka sig att lämna Supertettan-laget GIF Sundsvall för att spela med BBK även nästa säsong.

Känns det kört med en topplacering nu?

–  Ja, vi vill vara med i toppen men det känns rätt svårt att kunna vara med där uppe nu.

Under tiden i Sundsvall har Olofsson inte haft tränarens förtroende och fått spela på positioner som han inte är van vid men under Ivan Nordqvist ledning har han fått tillbaka självförtroendet.

– Här får jag spela på den position som jag känner mig bäst på och då går det bra också. Jag känner tränarens förtroende här och det har jag inte gjort på två år så det är jävligt stor skillnad.

Artikelbild

| Bodens Philip Olofsson kan tänka sig att lämna Supertettan-laget GIF Sundsvall för att spela med BBK nästa säsong.

Det var rätt beslut att komma "hem" då?

– Absolut. Jag trivs jättebra här hemma och i laget. Så att få tag ett steg bakåt nu och sen komma tillbaka. Jag vill givetvis komma så högt upp som möjligt och har inte flyttat hem för att avsluta karriären utan mer för att ta ny fart.

Artikelbild

| Boenmålvakten Erik Torstensson fick göra en hel del ingripanden i matchen mot Hudiksvall.

Hoppas du på Sundsvall nästa säsong?

– Nej, det beror helt på hur det går här. Gör man det bra här så syns man men familjen är ju här så det kan lika gärna bli så att man blir kvar här (BBK). Det beror helt och hållet på vad som händer men jag är ju kontraktslös efter säsongen, säger Philip Olofsson.