Gästande Örebro såg ut som ett vinnande lag i två perioder men i den tredje gjorde Luleå Hockey två mål och tvingade matchen till förlängning. Där avgjorde Örebros Derek Ryan matchen redan efter 31 sekunder.

– För oss kändes det inte som att vi tappade poäng utan efter 60 minuter kände vi att det var skönt att få med sig en poäng. Men vi kommer till ett avgörande och vi har sett det samarbetet tidigare med Derek Ryan och Martin Johansson, säger Tornberg.

– Initiativet och allting faller över på Luleå i tredje perioden och jag tycker de är jäkligt tunga och möta, starka och forcerande. Vi reder ut tredje perioden mycket tack vare Hudacek (Julius, målvakt).

Berodde det på er eller Luleå att de kom igen i tredje?

– Det berodde helt klart på Luleå och deras mentala forcering och sätt att vilja komma tillbaka och deras arbetssätt. Moral och hårt jobbande karaktärer som inte viker ner sig och det är det som gör att de kommer tillbaka och gör två mål.

Pajalsonen är imponerad av Luleås arbetsmoral och spelsätt och berättar att det är något som Örebro försöker implementera i sitt eget spel.

– Det är jättesvårt att försvara sig mot och framförallt mentalt jobbigt för du vet att spelare kommer över dig hela tiden och du vet att de inte ger sig. Det är en av deras absoluta styrkor som Luleå står och alltid har stått för och som de ska bevara.

– Vi är ju en ny klubb i SHL och vi vill ha in det arbetssättet att det ska vara jäkligt tufft och svårt att spela i Örebro. Alla lag som möter Luleå vet att de kommer möta ett hårt tävlande lag.

Örebros seger innebär att de nu vunnit tre av de fyra mötena som de haft den här säsongen.

– Jag tror att det är tillfälligheter. Vi gjorde en jättebra match och förlorade mot Luleå nere i Örebro. Men då hade de flytet som de behövde med en fantastisk Joel Lassinantti i mål. Sen här uppe fick vi mål vid rätt tillfällen. Den match jag tycker att vi var mycket bättre i var 3–0-matchen nere i Örebro. Men det var en av de bästa matcherna vi har spelat.

– Vi har ju till exempel inga poäng mot Leksand på fyra matcher så vissa lag kanske passar varandra bättre men vad det beror på kan inte jag svara på.

Hur är det att ställas mot Joakim Fagervall som du känner sedan tidigare?

– Han är en mycket god vän till mig och jag vet ju vad "Jocke"(Fagervall) står för och jag är jäkligt glad över att han fick den här chansen i SHL för jag anser att det är en av de absolut största ledarna i svensk ishockey.

– Då pratar jag ledarmässigt och hans sätt att agera mot och jobba i grupp. Jag har väntat på att han ska få jobb i SHL och framför allt här i Luleå som jag kan tänka mig är lite av en dröm, säger Johan Tornberg.