Det ser mörkt ut för ett eventuellt OS i Stockholm 2026. Detta efter att allianspartierna och Miljöpartiet under en pressträff på fredagen sa att man ville skrota planerna.

En som dock gärna ser att Sverige får OS är bodensaren Tommy Eliasson Winter, svensk alpin chef. Han tycker att vore jättebra med ett OS i Stockholm. Men inte främst på grund av de idrottsliga skälen.

– Jag tror att det här är exakt vad Sverige behöver på många plan faktiskt, tänk bara på alla de utmaningar vi har med stillasittande och icke-aktiva barn. Det här är precis en sån injektion som både storstad och landsbygd behöver, säger han.

Eliasson Winter menar att ett OS i Sverige med nya arenor och allt vad det innebär skulle bidra till att fler barn och vuxna börjar röra på sig. Han har inte mycket förståelse för argumentet att ett OS skulle kosta för mycket.

– Säg att ett bolag vill etablera sig i Boden, då kommer det att kosta pengar. Men man kan ju inte tacka nej till stora bolag som vill etablera sig med hänvisning till att det kostar att etablera dem. Man måste tänka i andra änden, säger han.

Stockholms OS-ansökan har en budget på 13 miljarder kronor. Dessutom skulle internationella olympiska kommitén bidra med nio miljarder kronor till ett evetuellt mästerskap.

– Jag tror inte att folk förstår det där, att nån faktiskt kommer in med nio miljarder och vill investera i vårt land. Jag tror inte att det finns något annat projekt i Sverige där du får såna möjligheter, säger Tommy Eliasson Winter.