Problemen började när hon kom till Arlanda där tullarna stoppade henne och hennes hund Noola. Orsaken till detta var att veterinären i USA hade fyllt i den senaste vaccinationen på ett felaktigt sätt.

– Tullen godkände inte min hunds pass så jag var tvungen att åka tillbaka hem till min mamma för att lämna hunden.

Men det stannade inte vid detta problem.

– När jag skulle flyga tillbaka dagen efter så blev mitt flyg inställt på grund av dåligt väder så det blev ytterligare en dag försenat. Nu är det skönt att vara här, förklarar Houser.

Var bor dina föräldrar?

– I Nebraska och det är i stort sett mitt i USA.

Trots att hon bara haft en eftermiddag i Luleå så gillar hon vad hon har sett.

– Det vad jag har sett så här långt är jättefint och det är inte helt olikt hur det ser ut hemma i USA. Mycket träd och vatten det passar mig bra, säger Houser innan hon fortsätter:

– Hemma i Nebraska blir ganska så kallt på vintern och mycket snö så jag tror inte att det blir någon större skillnad här. Även om du aldrig kan vara helt förberedd på vinter så är jag ganska van vid minusgrader.

Michaela KK Houser fick se träningen från sidan och hon förklarar att det hon såg passade henne bra.

– Jag fick titta på i dag. Jag hann se några spel och jag älskar hur coach David (Visscher) lägger upp en strategi, men samtidigt låter var och en spela på sitt sätt.

Hur tror du att Luleå Basket kommer att se ut under säsongen?

– Det känns som om att vi kommer ha bra och stora spelare under korgen och guarder som är snabba och som skjuter snabbt och bra.

– Jag får försöka bidra med bra defensiv och se till att ge bollen till rätt händer.

Hur gillar du att spela?

– Jag gillar att spela basket i 100 miles i timmen (skratt) – jag gillar att spela basket i ett högt tempo. Sedan gillar jag ett aggressivt försvarsspel.

När kommer du att träna med laget?

– Jag ska träffa doktorn imorgon så jag hoppas på att träna efter det.

Vad vet du om svensk basket?

– Ingenting, jag har väl hört lite av lagkamrater ute i Europa och det är bara bra saker.

Trots att hon flygit fram och tillbaka mellan USA och Sverige tre gånger på mindre än en vecka så konstaterar hon en aning förvånat att det känns bra.

– Det var en lång resa hit, men konstigt nog så är jag inte trött alls. Fast jag gissar att det kommer om en dag eller två, säger Houser.