Bortsett från en plump i första matchen för säsongen har Piteå fått en drömöppning på säsongen.

Efter lördagens seger mot Hudiksvall på bortaplan befäster laget sin andraplats i division II-tabellen.

Och återigen var det en viss bolltrollare från Luleå som grundlade för segern.

ArishNouri, som gör sin andra säsong med Piteå efter att ha fått snålt med speltid i IFK Luleå, satte lagets första mål i matchen i den tionde minuten.

– Jag har haft många lägen att göra mål de senaste matcherna, så det var skönt att den gick in, säger Nouri.

23-åringen har placerats som offensiv mittfältare, precis bakom lagets anfallare Tetteh Komey.

Det har gett honom utrymme att använda det han är bra, enligt honom själv.

– Just nu är den positionen perfekt för mig. Det känns som att jag tagit ett steg till. Vår defensiv gör det så bra, så det är bara för oss offensiva spelare att ta ansvar. Vi måste leverera, säger Nouri, som menar att han utvecklats mycket under åren i Piteå.

– Absolut. Förtroende är så viktigt. Det får jag av Johan och Jens och det är så viktigt för mig. Och det är den här rollen jag trivs bäst i. Jag spelar så klart vart än tränaren sätter mig, men jag gillar den här positionen.

Men den offensiva mittfältaren vill inte lyfta fram Piteås anfallsspel efter segern.Han menar att grunden till Piteås starka säsongsstart är längre bak i planen.

– Backlinjen jävligt stabil, måste jag säga. Vi har Fredrik Lundgren och William Olausson i mitten, Henrik Millbert och James Burgin som ytterbackar. Det är otroligt stabilt. Och vi har fler backar som kan göra det minst lika bra.

Det var också mittbacken William Olausson som fastställde slutresultatet till 2–0 på straff.

– De var faktiskt lite bättre än oss i första halvlek, trots att vi hade ledningen. I andra halvlek blev det jämnare, men segern är helt klart rättvis. Vi har vassa chanser och utnyttjar dem, säger Nouri.