– Vi startade trevande, men efter deras mål vaknade vi och då var vi riktigt bra, säger Johan Norberg tränare i Piteå.

Hemmalaget Söderhamn tilläts ta tag i matchen från start och efter 20 minuter kom matchen snyggaste mål. Simon Åberg i hemmalaget drog på från dryga 20 meter och bollen satt stenhårt i bortre krysset.

– Det var ett oerhört snyggt mål och så långt så var det också rättvist. Sedan så började vi spela som vi ska och då tycker jag att vi var det klart bättre laget, säger Norberg.

Piteå hann med att göra både 1–1 och ta ledningen innan första halvleken var över, men det var inte utan att Söderhamn hade ett par halvchanser på sina vassa omställningar.

– Det var två riktigt viktiga mål och det gav oss lite lugn inför andra halvlek.

Andra halvlek hann knappt börja innan trotjänaren Anders Lundgren kunde bredsida in 3–1-målet. Förspelet till målet stod Justice Tetteh Komey för sedan han tagit sig in i straffområdet och hittat Lundgren.

– Det var riktigt bra arbetat av alla inblandade och Tettehs passning var perfekt, säger Norberg.

Efter det målet gick Piteå ned sig lite och tillät Söderhamn komma in i matchen igen. det var en inbjudan som hemmalaget tog vara på då de med dryga halvtimmen kvar satte 2–3.

– Det är klart att ett mål inte är mycket att leda med och därför var det extra skönt när Tetteh gjorde 4–2, säger Norberg.

Justice Tetteh Komeys mål kom med 13 minuter kvar att spela och det avståndet kunde sedan Piteå hålla. Segern innebär att Piteå fortsätter toppa division II och det var väl kanske det viktigaste med denna match.

– Nja, jag vet inte. Jag tycker att det var viktigt att göra en bra match direkt efter uppehållet, men visst är det alltid kul att vara i serieledning.