Sjunde matchen utan trepoängare.

Piteå Hockey inledde Allettan på ett strålande sätt men den senaste tiden har det gått sämre för klubben.

Under onsdagskvällen åkte laget på en svidande uddamålsförlust (1–2) när Borlänge gästade LF Arena. Gästerna tog ledningen efter sex minuter men Piteå svarade i början av andra då Oscar Öhman som är på lån från Modo nätade.

Artikelbild

Borlänge återtog ledningen i början av tredje. Hemmalaget låg på för en kvittering och fick med sig en avvaktande utvisning. 2.31 minuter återstod när Olov Lundqvist gjorde mål.

Men domaren dömde bort målet.

Anledningen var att Piteås målvakt inte hade hunnit av isen när hemmalaget skickade in en sjätte utespelare.

Här kan du läsa mer om den situationen!

Artikelbild

– Vi har hamnat i den såkallade dippen som alla lag får varje säsong, men det är lite dålig tajming att göra det i slutspurten på allettan, säger Piteås back August Tornberg till Norrbottens Media.

Piteå stod för en bra insats mot Borlänge, men hade svårt att sätta pucken i de avgörande lägena. En stor anledning var gästernas målvakt Marcus Hellgren som storspelade och lämnade isen med räddningsprocenten 96,88.

Artikelbild

–  Vi ska ha med oss poäng den här matchen, men deras målvakt stod på huvudet. Vi fick bara in en puck även fast vi bombarderade honom, säger Tornberg och fortsätter:

– Vi måste skapa ännu mer trafik, han fick se de flesta skotten och då plockar han dem. Vi måste bli hetare på returerna.

Artikelbild

Bodensonen hoppas laget kan vända den negativa trenden.

– Förhoppningen är att vi ska komma två eller trea och sikta på play off 2, säger Tornberg.

Artikelbild

Tror du att det är möjligt?

– Ja, vi har den kapaciteten.

Artikelbild

Olov Lundqvist om matchen.

– Det är ett bra lag vi möter. Vi har en jävla massa chanser att göra mål men vi gör inte det. Då vinner de med 2–1, säger Lundqvist och fortsätter:

Artikelbild

– Han (målvakten) tappade ganska mycket puckar och vi borde egentligen kunna peta in nån retur och vara hetare där framför – men de får städa bort puckarna ganska lätt. Det är för dåligt. Ett mål räcker inte för att vinna.

Sen kommer han in på fortsättningen.

– Det är bara att analysera det här lite i kväll och sen gå vidare. Det är viktiga matcher till helgen och vi måste upp igen och börja plocka lite poäng för att få en så bra placering som möjligt.