Det var i mötet med Boden som forwarden drabbades av en skada efter att ha blivit intryckt i en båsdörr under matchens gång.

– Det blir en situation när båsdörren öppnas och de faller över varandra. Det som har hänt har hänt och det var olyckligt men det är svårt att säga något mer än så. Vi har inte tittat på situationen i efterhand eller så men det var bra att linjedomaren snabbt var på plats och gör det han ska för att freda så att det inte blev några efterföljder, säger Piteås tränare Anders "Krobbe" Johansson.

Det är oklart hur länge forwarden blir borta och man har förhoppningar om att han kommer spela fler matcher denna säsong. Men han kommer definitivt att missa Piteå Hockeys bortamatch mot just Boden nu på onsdag till att börja med.

Artikelbild

| Det var tuffa tag i matchen mellan Piteå Hockey och Boden, här blir Joakim Högberg nedtryckt i isen.

– Han har en underkroppsskada och missar nästa match. Han var på akuten tidigare idag och kollade uppe det och ska göra ett besök hos sjukgymnasten. Röntgen får visa hur lång tid han kan vara borta så vi får se hur det går.

Högberg är en av lagets viktigaste spelare och har gjort 13 poäng på 10 matcher i Allettan.

– "Högge" är en klasspelare som är bra på alla nivåer. Både i spelet utan pucken och med puck så det kommer givetvis påverka oss. Men vi kan inte sörja det vi inte har utan det gäller att utgår från det man har och göra det bästa av saken. Vi får hoppas att "Högge" kommer tillbaka starkare än någonsin när han väl är tillbaka.