Piteås anfallsstjärna har kallats in till årets första landslagsläger, som äger rum i Sydafrika. Avresan sker på söndagen och med kort varsel har Janogy fått beskedet att hon får följa med.

– Madelen kommer resa med oss till Kapstaden då det har varit lite småsjukdomar i truppen här inför avresan. Vi väljer därför att ta med en extra spelare för att vara förberedda om det skulle hända något under veckan, säger förbundskaptenen Peter Gerhardsson till Svenska fotbollförbundets webbsida.

Gerhardsson beskriver Janogy som spännande och säger att han varit nyfiken på att se henne i den blågula tröjan.

Samlingen blir Janogys första med A-landslaget. Sedan tidigare står hon noterad för sex U23-landskamper. Att bli uttagen till truppen till Sydafrika beskriver hon som oväntat, men fruktansvärt roligt.

– Det är ju en dröm man haft sedan man var liten så för mig handlar det nu om att åka och visa vad jag kan, att njuta av att vara med. Det gäller att inte sätta så stor press på mig själv utan det blir en bra möjlighet för mig att se hur det fungerar i damlandslaget och visa upp mitt sätt att spela, säger Madelen Janogy till förbundets webbsida.

Sverige möter Sydafrika i en landskamp i Kapstaden den 22 januari. Det är den enda matchen under lägret.

Förutom Janogy finns Piteåspelarna Cajsa Andersson och Julia Karlenäs i truppen.