Förbundskapten Peter Gerhardsson presenterat den trupp som reser till Portugal. Och i den truppen finns dubbla Piteåspelare i forwarden Madelen Janogy och målvakten Cajsa Andersson.

Janogy som så sent på söndagen gjorde ett hattrick i den inledande omgången av Svenska cupen mot AIK. Båda PIF-spelarna fick i januari dra på sig landslagströjan för allra första gången – och nu får de alltså chansen igen.

Däremot finns inte Piteås Julia Karlernäs, förra säsongens MVP i allsvenskan, med i truppen. I Algarve väntar tre matcher för Sverige mot tidigare fyra då turneringsformatet har justerats till i år.

– Det blir tre riktigt bra matcher. Med tanke på att många av våra spelare kommer från allsvenska klubbar som precis har kommit igång för året gäller det att hitta en bra nivå när det gäller belastningen. Och utifrån det fungerar det väldigt bra med tre matcher i turneringen, säger Peter Gerhardsson till fotbollsförbundets hemsida.

De inledande gruppspelsmatcherna spelas den 27 februari mot Portugal och sedan 1 mars mot Schweiz. Efter det väntar en placeringsmatch som spelas den 6 mars.

– Vi spelar tätt de två första matcherna vilket innebär att vi kommer använda många spelare, i stort sett hela truppen naturligtvis, då. Sen öppnar den längre perioden fram mot placeringsmatchen upp möjligheterna till att vi kan titta på lite olika alternativ hur vi vill spela i den matchen. Vi ser fram emot turneringen, säger Peter Gerhardsson.

Sveriges matcher i turneringen kommer sändas i TV12.