Poäng igen av finländaren: "Verkar ha lossnat

Luleå Hockey säkrade en plats i CHL-slutspelet genom att besegra Belfast Giants med 3–6. Här är David Olsson Jiglunds tankar efter matchen.

Juhani Tyrväinen gjorde två poäng mot Belfast Giants.

Juhani Tyrväinen gjorde två poäng mot Belfast Giants.

Foto: Petra Älvstrand

Ishockey2019-10-08 23:25

Tre tankar:

Fult

Tacklingen som Pontus Själin fick av Liam Reddox i den andra perioden var inte snygg. Men han klarade sig undan en hjärnskakning och kunde fullfölja matchen.

Odisciplinerat

Domarnivån går att ifrågasätta. Men det annars så disciplinerade Luleå Hockey drog på sig hela tio tvåminutersutvisningar. Om motståndet varit bättre så hade det kunnat kosta laget segern.

Lossnat

Austin Farley börjar komma igång efter en minst sagt trög start. I tisdagens match blev det ett mål och en assist.

Topp tre:

1. Juhani Tyrväinen

Kommentar: Det verkar ha lossnat för den finländske landslagscentern som gjorde poäng för femte matchen i rad. Fick sin kedja att se bra ut mot Belfast och var den som visade attityd när motståndarna grisade på som mest.

2. Joonas Jalvanti

Kommentar: Har inte imponerat tidigare under säsongen. Men finländaren gjorde det bra defensivt mot Belfast och gick faktiskt plus fyra. Gjorde dessutom ett snyggt mål.

3. Arttu Ilomäki

Kommentar: Arttu Ilomäki fortsätter att slarva i spelet med puck och var den som gick bort sig vid hemmalagets sista mål. Men han blixtrade till vid några tillfällen och gjorde ett mål och två assist mot Belfast.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!