Racingbanan i Oschersleben ligger tre mil utanför tyska staden Magdeburg. På banan i Tyskland har bland annat DTM, Formel 2 och WTCC arrangerats under årens lopp. Men nu är det femte deltävlingen av TCR Europe och några av Europas bästa förare kommer göra upp om topplaceringarna.

Tävlingen är den första sedan uppehållet och sist var det Österrike och klassiska Red Bull Ring som gällde.

– Jag ser framemot helgen, har en bra känsla i bilen och körningen efter det senaste deltävlingarna och hoppas kunna förbättra mig ytterligare nu på Oschersleben, säger Andreas Bäckman i ett pressmeddelande och tillägger.

– Banan skiljer sig en del mot de övriga banorna under säsongen genom att den är lite mindre, så racen tror jag kommer bli tajta och spännande för publiken. Jag tror det kommer att bli viktigt med ett bra kval och att få starta långt fram i båda racen, säger Andreas Bäckman

Jessica Bäckman är sugen på revansch efter två raka misslyckade race.

– Jag känner mig väldigt taggad, då Oschersleben är en av de banor jag gillar allra mest sedan testerna i vintras och hoppas därmed hitta tillbaka tävlingsformen. Fokus kommer ligga på att få till ett bra kval då jag är medveten om hur viktigt det är för att kunna leverera bra resultat, säger Jessica Bäckman.