Älvsbykillen Viktor Johansson blev känd över hela Sverige när det han gick ut med nyheten om att en sponsor hoppat av efter att han valt att måla en regnbåge på sin rallycrossbil som stöd för sina homosexuella vänner. Han tävlar till vardags med sin BMW i supernationella klassen och vann i går den återupplivade tävlingen Nordic Cup.

Nu kommer han, för första och enda gången i år, starta i den näst högsta klassen Supercar Lites och köra för teamet Raceteknik i Solvalla. Tävlingen arrangeras av STCC och RallyX Nordic. Den körs på Solvallas travbana.

– Jag har inte suttit i en Lites-bil sedan förra årets Solvalla, därför försöker jag tänka mer realistiskt resultatmässigt. Målet är först och främst göra ett bra race och ta sig till final. Förhoppningen är att nå prispallen, säger Viktor Johansson i ett pressmeddelande.

För att Älvsbynföraren återigen ska bli varm i kläderna kommer han och teamet JC Raceteknik under torsdagen testa i Strängnäs.

– Vi har redan mätt upp vilket avstånd jag brukar ha mellan stol, ratt och pedaler, så allt kommer sitta som det ska direkt från början.

Och så till frågan de flesta undrar över: kommer bilen täckas av regnbågsfärger även i Solvalla?

– Självklart kommer regnbågen finnas på Litesbilen. Det är inte helt klart än hur designen kommer se ut, men färgerna kommer finnas över en stor del av bilen i alla fall.

Teamet Johansson kommer köra för det framgångsrika Supercar Lites-teamet JC Raceteknik. För JC Raceteknik kör även mästerskaps ledande Thomas Bryntesson, Joachim Hvaal, William Nilsson och Tobias Svärd.