Kuriren har tidigare berättat om hur en sponsor hoppat av inför SM-tävlingen i Piteå efter att rallycrossföraren målat sin bil med regnbågsfärgerna för att stötta sina homosexuella vänner. Regnbågen som även är en symbol för Pride. Johansson valde att inte vika ner sig och istället behålla färgerna trots att det drabbade honom ekonomiskt.

I samband med Noliamässan i Piteå nästa vecka kommer Johanssons ställningstagande att uppmärksammas av RFSL Piteå Älvdal. I dagsläget är det hemligt exakt hur det kommer att visa sig, men den 10 augusti kommer svaret.

–  Jag vet faktiskt inte exakt vad det kommer bli men kul att det blir uppmärksammat. Det är ju för en god sak också så det är jättekul, säger Viktor Johansson.

Han vann SM-tävlingen i Piteå men redan innan första starten fick han positiva reaktioner från människor efter att nyheten kom ut i media. Förra helgen blev han dessutom bjuden till Stockholm för att gå i Pridetåget.

– Aftonbladet bjöd ner mig dit då jag var himla kul att se alla människor som är engagerade och glada. Det var en riktigt rolig upplevelse.

– Sen har jag fått jättemycket positiv feedback, både ute på banorna efter det här men även på sociala medier och så där så det är jättekul. Det har bara varit bra och positiva ord.

Nu är förhoppningen att hans ställningstagande ska sprida sig inom motorsporten och kanske till och med längre än så.

– Jag hoppas att det kan ge lite ringar på vattnet och inspirera andra människor. Att våga vara sig själv och göra vad de vill, det tycker jag är det viktigaste.

– Sen får vi se, jag är väl den enda som tagit ställning på det sättet jag gjort, att köra med färgerna på bilen. Vi får se om det tar spridning så att säga, det vore kul om någon fler hoppade på och visar sitt stöd.

I dagsläget ser det ut som att andra sponsorer kommer täcka upp den lucka som den tidigare sponsorn lämnade efter sig när de drog sig ur.

– Klart att jag har fått ganska mycket uppmärksamhet så det är ju alltid positivt. Det är något företag som har hört av sig också så det är himla kul att det löste sig så pass bra med tanke på allt som har varit.

Den 13 augusti körs Rallycross-SM i Kalix. Men där kommer Johansson inte att ställa upp.

– Jag kommer faktiskt att hoppa över den tävlingen, Det är lite fullt i schemat nu och jag ska hitta på lite andra grejor till hösten så vi står över där. Nu blir det DM-tävling i Vännäs helgen efter Kalix som blir min nästa tävling.

– Jag hade ju egentligen inte tänkt köra någon SM-tävling men det blev ju ett inhopp där i Piteå.