Som vanligt när det handlar om riks och lunchspel i Boden serveras digra startlistor. På körsvenssidan är det dock betydligt tunnare, nyårsdagen. Ingen Ulf Ohlsson, Ove A Lindqvist, Jan Norberg, Mauri Jaara, Sandra Eriksson eller Hanna Olofsson. Hemmaproffset och tidigare Rikschampionatvinnaren Petter Lundberg är den mest meriterade av de tvåbenta på plats. Petter kör tre hästar i Örebrotravets V75-omgång, nyårsafton, och sätter sig sedan i bilen mot Boden.

– Tolvslaget får jag vänta in någonstans på vägen mellan Örebro och Boden, berättar Lundberg som säger så här om chanserna:

– Malgomaj B, Easy Tiger Pellini och French Target har alla bra form, men möter tufft motstånd i V75 i Örebro. Nochebuena Face (V4-2) var aningen som femma i V75 på Umåker, juldagen. Med det loppet i kroppen kör jag offensivt nu. Nochebuena Face klarar normalt distansen utan problem.

Spiken i lunchspelet försöker vi hamra in redan i V4-1. Janne Soronen brukar sällan besöka Bodentravet utan seger i sikte med sina och Kattja Melkkos hästar. Herrera Boko bör ha toppchans att öppna travåret i Boden.