Under 2013 förvandlades Elitserien till SHL och snart kan Riksserien byta namn till SDHL. En ny riksorganisation vid namn Svenska Damhockeyligan ska bildas och med i arbetet finns Luleå Hockeys ordförande Curt Johansson som är interimsstyrelsens ordförande i SDHL AB.

– Min roll är att driva det här projektet i mål. Det började tidigare i höst då vi hade diskussioner med klubbarna, förbundet och SHL. Alla var överens om att det var ett bra initiativ att skapa en riksorganisation för damerna också, säger Curt Johansson.

Syftet är att skapa bättre förutsättningar, både sportsligt och ekonomiskt för klubbar samt att vara en tydligare partner till förbundet.

– I dag är det förbundet som driver Riksserien och det är lite märkligt när tio klubbar låter dem driva deras verksamhet. Vi vill kunna prata med en och samma röst när vi förhandlar med andra parter. Det har varit eländigt när vi har sökt stöd hos sponsorer, säger Curt Johansson.

Han säger att förbundet är positivt inställt till initiativet och ser det som ett steg i rätt riktning.

– Förbundets ordförande (Anders Larsson) tycker det och även förbundskapten Leif Boork. SHL har gett sitt stöd och det känns ju bra.

Bolaget kommer att vara bildat till midsommar men övertagande kommer att pågå över två år.

– Ligan kommer att heta SDHL till nästa säsong och vi tar överförandet sedan, säger Curt Johansson.