Det var under söndagskvällen som Jämtland Basket meddelade att lagets assisterande tränare Zeljko Brlek avlidit under dagen. "Det är med stor sorg och saknad som vi måste meddela att vår vän och kollega Zeljko Brlek avled hastigt i dag.

Våra tankar är med honom och hans familj." Skrev klubben på sin hemsida.

För spelarna i Jämtland Basket kom beskedet som en chock. Adam Rönnqvist som anslöt till laget i somras menar att Brlek under Rönnqvists korta tiden i laget blivit en vän och kan inte tänka sig hur de som haft Brlek i flera år känner sig.

– Det kom som en chock för alla. Speciellt kanske för de som haft honom i flera år. Jag har ju bara känt honom i några månader, men han var fortfarande min vän. Det måste vara oerhört tungt för de som känt honom i flera år.

I Brleks roll som assisterande tränare menar Rönnqvist att han var en ledare som alltid fanns där för sina spelare.

– Han visade mycket känslor för sina spelare och man visste att han hade ens rygg. Han kom med många bra idéer och hade en stor betydelse i laget, säger Adam Rönnqvist.

Vad som föranledde Zeljko Brleks bortgång är inte helt klart ännu.

– Vi vet inte exakta orsaken, bara att han föll ihop i Kroatien och togs till sjukhuset. Det är det vi vet, säger Rönnqvist.

Jämtland Basket som enligt spelschemat ska ta emot serieledarna Norrköping Dolphins redan under tisdagen har haft möte med laget under förmiddagen och det ser ut som att det blir en match.

– Vi kommer nog att spela matchen imorgon, det var upp till oss spelare och det lät som att alla ville spela.

– Det kommer vara väldigt speciellt, jag vet inte vad jag ska säga.

Rönnqvist berättar att hemmamatchen mot Norrköping kan bli en möjlighet att hylla Brlek och tror att tränaren själv skulle ha velat att laget spelar.

– Det är bättre att vi tar en hemmamatch än att vi låter det gå två veckor till nästa hemmamatch och att vi försöker göra det som en hyllning till Zeljko. Han hade nog säkert velat att vi spelar matchen också.